I dag, fredag, blir det soligt väder och temperaturen går från att ha legat på någon enstaka plus- eller minusgrader till att gå upp emot sju-åtta plusgrader.

– Det blir svag till måttlig vind. Fredagskvällen blir mulen och framåt lördagen blir det varierad molnighet och lite soligt. Temperaturerna under lördagen kommer ligga på knappt tio grader, berättar Marie Staerk.

Till söndagen kommer mild luft in över landet och temperaturerna går upp till elva-tolv grader och ganska soligt.

Våren kom tidigt till Jönköpings kommun. För att det ska bli meteorologisk vår i ett område krävs det att medeltemperaturen ligger över noll grader sju dagar i streck. Det kan inte heller bli vår före den 15 februari.

Marie Staerk berättar att våren kommit allt tidigare till Jönköpings kommun de senaste åren. I år blev det meteorologisk vår vid SMHI:s mätstation vid Jönköpings flygplats den 26 februari. Vid mätstationen på Visingsö kom våren ännu tidigare. Redan den 16 februari blev det vår där.

– 2016 blev det vår först i mitten av mars vid Jönköpings flygplats och början av mars till Visingsö. 2014-2015 kom våren runt den 16-18 februari till samma område, berättar Marie Staerk.

Det dröjer dock tills det blir meteorologisk sommar. Då krävs det att medeltemperaturen är över tio grader fem dagar i streck.