Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Värvningsbomb: Storstjärnan klar

En av svensk baskets största namn någonsin gör comeback - och hon gör det i Wetterbygden Sparks. Louice Halvarsson har en lång meritlista och hoppas nu kunna lägga till att hjälpa Wetterbygden ta steget upp i damligan.

Louice Halvarsson är klar för Wetterbygden Sparks, den före detta landslagsspelaren, utlandsproffset och JVM-silvermedaljören gör comeback på basketplanen och hon gör det i Wetterbygden.

- Vi har velat ha en av de bästa, och vi kan stolt konstatera att vi fått en av de bästa. Vi känner att vi har fog att kalla detta för årets värvningsbomb i svensk basket, säger Dennis Aulander, från Wetterbygden Basket, på dagens presskonferens.

Slet av hälsenan 2016

Halvarsson slet av hälsenan i januari 2016, och har sedan dess även blivit mamma och inte spelat någon basket. Hon flyttade till Nässjö där sambon spelade, de har nu flyttat till Huskvarna och efter en tids träning med Sparks är hon sugen på spel och hoppas vara redo när Superettan inleds i mitten på januari.

- Jag är supertaggad och det känns hur bra som helst. Jag är hos sjukgymnast två gånger i veckan, och ska vara redo för match inom några veckor. Sen kommer form, kondition och rytm med tiden, säger Halvarsson.

28-åringen har tidigare spelat basket i Europas bästa lag och ligor. Hon har även varit gjuten i det svenska landslaget och det har totalt blivit 107 a-landskamper. Nu kliver hon på Wetterbygdens resa mot damligan och svensk baskets topp.

- Jag känner mig ganska avslappnad och det ska bli jättekul. Jag tror jag kan tillföra det lilla extra och de andra i laget kanske kan lära sig lite från mig. Nivån på träningen är nästan bättre än i damligalag.

"Vill tävla om SM-guld"

Laget har vunnit alla matcher under höstsäsongen och är sedan länge klara för Superettan, där de hoppas kunna nå en kvalplats till högsta ligan.

- Vi vill likna oss vid damligan och ta steget dit, och när vi väl är där vill vi tävla om SM-guld. Det är därför vi håller på, säger Aulander.

Lagets tränare Francisco Pinto är mer än nöjd med att föreningen har knutit Halvarsson till sig.

- Det är en jättebra förstärkning, verkligen.

Vad ser du henne i för roll i laget?

- Ju mer tid hon får, ju större roll kommer hon få, det är inget att säga om. Hittills på träningen har hon bevisat att hon är en toppspelare och det är sjukt roligt som tränare att få jobba med henne. Det är bra även för spelarna i laget att få träna med henne, det är unikt.

Jnytt-TV: Louice Halvarsson om comebacken och vad hon kan tillföra.