– Det handlar om en vattenläcka som tekniska kontoret just nu jobbar med. Man har fått stänga av Kungsgatan för att kunna komma åt brunnen. Den ligger nämligen mitt i gatan, säger David Högberg, inre befäl vid räddningstjänsten.

Mikael Bernström, rörnätsinspektör på tekniska vatten akut tillsyn, berättar att det handlar om ett rör som gått sönder som man just nu håller på att jobba med.

– Det är en vanlig vattenläcka utanför Sparbanken. Vi har börjat gräva där. Vi vet att i alla fall Nordic wellness och Sparbanken är utan vatten. Jag vet inte om det är fler drabbade i området, berättar Mikael Bernström.

Vattentunna utställd

Den delen av vägen som är avstängd leder till ett mindre antal parkeringar på Kungsgatan och vägen uppgavs vid tolvtiden fortfarande vara avstängd.

– Det innebär att man inte kan köra in till de här parkeringarna och så kommer det att vara fram till eftermiddagen någon gång då vi tror att vi lagat läckan. När det gäller prognosen så vet man aldrig hur det ser ut i marken när man gräver, men vi räknar med att det ska vara fixat under eftermiddagen, säger Mikael Bernström.

En vattentunna har ställts ut utanför Sparbanken för de som blivit utan vatten.

Texten uppdateras.

Vet du mer? Har du bilder? Mejla Jnytt!