Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem skall bo i fastigheten på Ringvägen

Redan inför valet 2014 fanns det planer att ett HVB hem skulle byggas på Ringvägen.

Detta försökte övriga partier mörka så gott det gick. Men nu har denna byggnad byggt för 13 miljoner. Denna fastighet har 20 rum, fastigheten har stått tom ett tag till en kostnad på 160 000kr per månad. Eller 8000kr per rum och månad.

Jag ställde en fråga till kommunalrådet Hans Jarstig (kd) på senaste kommunfullmäktige vem som skall bo på fastigheten men Jarstig vägrade svara.

Nu har det framkommit att Pingstkyrkan hyr 9 rum av kommunen för 3000kr i månaden per rum för 9 ensamkommande som fått sin ålder uppskriven. Det är mycket anmärkningsvärt att jag som politiker inte fått denna information i kommunstyrelsen.

I Habo har våran majoritet lämnat över all makt till våra tjänstemän. På nästa kommunfullmäktige 30/8 kommer jag ställa en fråga till Gunnar Pettersson (s) om det kommer placeras 20 ensamkommande på fastigheten på Ringvägen.

Habos skattebetalare har rätt att veta vad deras skattepengar används till. För 13 miljoner kunde vi fått 3 konstisbanor eller en cykelväg till Furusjö, jag tror en klarmajoritet hade valt det sista.

Morgan Malmborg

Habodemokraterna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel