Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

J-Södra: "Får inte drabbas av panik"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Det fortsätter att gå tungt för Jönköpings Södra. Trots en spelmässig uppryckning i andra halvlek blev det förlust med 0-1 i Smålandsderbyt mot Öster. – Man mår så klart dåligt. Men vi får se det positiva, säger vänsterbacken Anton Liljenbäck.

J-Södra, med ny tränarduo vid rodret, stod för en slät figur i första halvlek. Hemmalaget hade svårt att spela sig igenom Öster och skapade egentligen bara en målchans värd namnet före paus. Gästerna bjöd inte heller på mycket skönspel men gjorde matchens enda mål när Carl Johansson hittade rätt efter 34 minuter.

– Vi kom lite fel in i pressen och de kom ut mycket rättvänt, och det var olyckligt att de fick göra sitt mål, summerar Anton Liljenbäck matchens inledande 45 minuter.

J-Södra hade stort bollövertag i andra halvlek och kom ofta runt på vänsterkanten där Peter Gwargis och Anton Liljenbäck hittade ett bra samarbete. Ett samarbete som såg lovande ut och som kan bära frukt för ”de gröne” i kommande matcher.

”Bara ge honom bollen”

– Det tycker jag också. När man spelar med Gwargis är det bara att ge honom bollen och låta honom köra. Vi får bygga vidare på det. Vi har inte spelat ihop så mycket men vi hittar varandra mer och mer, säger Liljenbäck, som menar att hans lag ryckte upp sig efter paus.

Men skärpan i den sista tredjedelen saknas fortfarande.

– Vi rättade till det vi gjorde fel i första, vi läste deras sittande mittfältare lite mer och försökte komma högre upp i pressen. Men vi fick inte utdelning. Det var det som var skillnaden mellan lagen.

J-Södra har fått sämsta tänkbara start på den här säsongen. De två senaste säsongernas allsvenska lag har fyra raka förluster och står på noll poäng när fyra omgångar är spelade.

– Man mår så klart dåligt, det är alltid surt att förlora. Men vi får se det positiva och bygga vidare på vår andra halvlek, säger Anton Liljenbäck.

Karlsson skadad igen

Hur påverkas självförtroendet i laget av motgångarna?

– Det är klart att det påverkas. Man går alltid till sig själv först och funderar på vad man kunde ha gjort bättre. Jag är väldigt självkritisk och har mycket att förbättra, men jag jobbar för det varje dag.

Om laget säger han:

– Vi har ändå bra stämning i truppen, vi går igenom det på ett ärligt sätt. Vi får inte drabbas av panik utan vi får jobba på och vara ödmjuka.

Förlusten var inte nog för J-Södra. Dessutom tvingades mittbacken Joakim Karlsson kliva av sedan han fått känning i en vad i slutet av första halvlek. Karlsson kom inte tillbaka i spel utan ersattes av Marcus Johansson.

– Det är en muskelskada, men graden är svårt att säga. Vi ska göra en magnetkameraundersökning i morgon eller i övermorgon och efter det kommer vi ha mer besked. Men utgångspunkten är att man är borta i mellan två och fyra veckor vid en sådan skada, säger lagläkaren Lars-Göran Hassel.

Klicka här för att se bildspelet i appen!

JnyttTV. Intervju med Fredric Fendrich och presskonferens med båda lagens tränare.