Wetterbygden Stars och Köping, som båda tog klivet upp till SBL inför den här säsongen, ställdes nu mot varandra för tredje gången det här spelåret.

Huskvarnalaget hade vunnit i de två tidigare mötena, men den här gången gick västmanlänningarna segrande med klara siffror.

– Jag tycker att vi gjorde en riktigt dålig match. Vi kom inte upp i den nivå vi vill under nästan hela matchen, det var riktigt dåligt över det hela. Jag är jäkligt besviken, men det är bara att ta nya tag, säger Jesper Wennerholm.

”Spelade mycket individuellt”

Köping vann första perioden med klara 27-16, men sedan kom Stars tillbaka och tog hem andra perioden med 18-17. Köping ledde trots allt med tio poäng i paus, och i tredje perioden kom det definitiva avgörandet. Hemmalaget vann perioden med 31-13 och hade därmed 28 poängs ledning inför fjärde perioden. Den slutade 25-24 och det innebar att Stars fick se sig besegrat med 71-100.

– Vi kom inte upp i det vi vill som lag. Vi spelade mycket individuellt och inte som lag. Vi gjorde enkla misstag, vilket gjorde att de fick lätta poäng och drog ifrån, säger Wennerholm.

Stars har spelat många jämna matcher under sin debutsäsong i högsta serien, och det återstår att se om det här var ett olycksfall i arbetet.

Nyförvärv debuterade

– Det är svårt att säga vad det berodde på. Vi får kolla på video vad vi gjorde fel. Vi kan vinna mot alla lag, men ibland har man dåliga matcher. Det här var vår sämsta insats den här säsongen, säger Wennerholm.

Nyförvärvet Kyle Rowley gjorde sin första match för Stars, och den 212 cm långa centern från Trinidad & Tobago noterades för tio poäng.

– Han har kommit in bra i laget och verkar trivas bra både på och utanför planen. Det är inte lätt att komma in mitt under säsongen, men han gjort det väldigt bra hittills, säger Jesper Wennerholm.