Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Vi har misslyckats”

Kent Ly och Thomas Bäuml (M) har anklagats för att sprida falska historier om kvinnor inom Moderaterna, men själv vill de inte kommentera de personliga bråken.

Christina Melle har i en intervju med Jnytt berättat om härskartekniker och falsk ryktesspridning inom Moderaterna. Kent Ly ska enligt henne vara ”en av dem som gått på kvinnor mest”.

– Jag är håller med om att vi har misslyckats med vårt interna arbete och det gör mig ledsen. Vi kommer att prioritera att fortsätta lösa våra problem, och jag hoppas att ledningen tar tag i detta. Jag sitter inte själv i ledningen, säger Kent Ly.

”Uttalar mig inte”

När det gäller anklagelserna från Christina Melle så vill han inte kommentera detta.

– Jag vill inte uttala mig om enskilda medlemmar och deras personliga bråk. Politik är en förtroendebransch och de som söker sig till politiken gör det av många olika anledningar. Min anledning är att jag vill driva moderat politik för att utveckla Jönköping.

Du vill inte kommentera de anklagelser som riktas personligen mot dig heller?

– Nej, bråk är inte den anledning till att jag sökte mig till partiet. Livet är fullt av prioriteringar och jag vill driva politik, inte prata om enskilda medlemmars bråk. Det är inte ovanligt att man kan ha synpunkter på saker. När det gäller anklagelserna om kvinnor...ja, det går väl bara att se att vi har gott om kvinnor i partiet...

Beklagar via mejl

Jnytt har vid flera tillfällen sökt Thomas Bäuml för en kommentar angående anklagelserna från Christina Melle. Han har inte svarat på telefon, men svarar via mejl:

”Jag beklagar att CM tagit detta som hon gjorde och jag känner inte alls igen mig i den beskrivning hon gjort. Mer har jag inte och tänker inte säga i denna fråga.”

I mars kommer Thomas Bäuml att sluta som ordförande i kretsen, men det var något han aviserat tidigare och har inte med den senaste händelsen inom Moderaterna att göra.

Läs mer: