Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi måste bli fler som kräver bättre vård och omsorg för äldre

De senaste månaderna har vi seniorer hållit fysiskt avstånd och använt sunt förnuft i vår vardag. Det är tufft att inte kunna krama barn och barnbarn eller umgås som vanligt med vänner och familj.

Ensamhet och ovisshet tränger sig på. Hur länge ska isoleringen pågå? När ska vi få en värdig äldreomsorg och en bra sjukvård för äldre?

Vi kämpar på ändå, vi träffas utomhus och fortsätter vårt påverkansarbete. Ingen kan nu blunda för de brister vi länge pekat på – både äldreomsorgen och sjukvården måste förstärkas.

Coronakrisen har gjort det än tydligare att en nedbantad äldreomsorg måste åtgärdas. Men risken är att dessa frågor snart glöms bort. Vi behöver därför bli fler som kräver en trygg äldreomsorg med starkare medicinsk kompetens än idag.

Vi i SPF Seniorerna i Jönköpings län kommer inte att glömma bort varken äldreomsorgen eller sjukvården. Vi kommer att granska och ställa politikerna i både länets kommuner och Regionen till svars för brister i vård och omsorg.

Men vi behöver bli många fler som ställer krav och ökar trycket för att en riktig förändring ska ske.

Kjell Lindström

Distriktsordförande i SPF Seniorerna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel