1 500 personer besökte de olika utställningarna förra året. Många av konstnärerna fick sälja konst och konsthantverk och många nya kontakter skapades. Efter succén väljer föreningen nu att satsa ännu mer på rundan.

– Den övre gränsen för antalet deltagande är satt till 120 för att det hela ska bli hanterbart med nuvarande organisation, säger Sören Nordenström.

Årets konstrunda arrangeras den första helgen i september med invigning och samlingsutställning på Tändsticksområdets kulturvind den 1 september. Under lördagen och söndagen håller konstnärerna sina ateljéer öppna.

– Den som är konstintresserad kan åka till kulturvinden och se ett exemplar på konst från varje konstnär. Om man sedan är intresserad finns en karta där man kan se var konstnärerna har sina ateljéer, berättar Sören Nordenström.

Han säger att konstrundan betyder mycket för såväl kommunen som näringsliv och kulturen i bygden.

Nytt för i år blir även tidigare och bredare marknadsföring och att kartan får en annorlunda utformning.

Kriterierna för att delta är att man är över 18 år och kan ordna utställningslokal inom Jönköpings, Habo och Mullsjö kommun. Även konstutövare från övriga landet och utlandet är välkomna om de kan ordna utställningslokal inom nämnda gränser.

Det är först till kvarn som gäller och sista anmälningsdatum i år är den 15 april. Redan nu i mitten av februari har ett 70 tal konstutövare anmält sig.