Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ska slå Frej alla dagar i veckan"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra åkte på en tung förlust när tävlingssäsongen drog igång på söndagseftermiddagen. Matchen mot Frej slutade 1-2. - Jag är jävligt besviken just nu, vi ska slå Frej alla dagar i veckan, suckar nyförvärvet Sebastian Crona.

En bra bit över 700 åskådare såg Jönköpings Södra kliva in och ställa upp till säsongens första tävlingsmatch när IK Frej stod för motståndet i svenska cupen.

"De får två skitmål"

J-Södra fick en kanonstart när Erik Moberg nickade in 1-0. Men kort därefter kvitterade Frej och de skulle även ta ledningen strax innan paus.

- De får två skitmål tycker jag. Det är två bjudningar och misstag av oss som gör att de vänder till 1-2 i halvtid, säger Sebastian Crona till Jnytt.

- Sen trycker vi ner dem och skapar målchanser. De är som en köttmur och bjuder inte upp till dans riktigt, tyvärr. Men det är upp till oss att knyta upp knutarna och det lyckas vi inte med idag, fortsätter han.

Nyförvärvet från Öster var stark centralt där han vann boll flera gånger. I andra halvlek hade J-Södra ett antal farliga chanser men bollen ville inte in.

- Jag måste se matchen igen, men det känns som vi har två, tre i stolpen och någon på mållinjen. Normalt gör vi något till och vinner, då blir matchanalysen helt annan. Men vi måste minimera våra misstag och fortsätta tro på vår idé och det vi bygger på. Detta var en tråkig start på tävlingssäsongen, men vi har två matcher kvar och har fortfarande chansen att gå vidare, resonerar Crona.

I matchen mot Frej spelade Crona bredvid Fredric Fendrich på det centrala mittfältet.

- Jag lär mig fortfarande mina lagkompisar, men han är rutinerad och lätt att spela med. Vi kompletterar varandra bra och det kommer bli bättre och bättre.

Crona om rollen på mitten

Förra säsongen spelade Crona i Öster, och i ett 5-4-1 spel försvarsmässigt och ett liknande spel som J-Södra offensivt.

- Det var ungefär som här med trebackslinje men detta är lite annorlunda.

Vad säger du om din roll här?

- Den är nästan som vilken som helst, det handlar om att balansera laget och finnas som vändningspunkt. Idag trycker vi ner dem och då kan båda två komma ner och hämta boll. Det passar mig bra att hämta och sätta in bollen på våra offensiva spelare. Men vi vill komma ännu närmare deras mål och trycka ner dem ännu mer, avslutar Crona.

Jnytt-TV: Jörgen Wålemark ger sin syn på matchen.