Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi ska tillbaka dit vi var innan"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Jönköpings Södra har gjort sig av med Jörgen Wålemark. In har Christer Persson klivit som manager och Stefan Jörgensen har blivit huvudtränare för a-laget. - Nu handlar det bara om att se framåt, säger Persson till Jnytt.

J-Södra tränade som vanligt under torsdagsförmiddagen, laget klev ut på ena gräsplanen på Jordbrovallen i sina förberedelser inför matchen mot Öster på söndag. Nya managern Christer Persson är tydlig med att det är där fokus ligger, efter att han klivit in i sin nya roll och ersatt Jörgen Wålemark som ytterst ansvarig för a-laget.

- Det innebär att jag har huvudansvaret för a-lagsverksamheten och det är något jag ser fram emot och är givetvis stolt över det. Jag har varit i föreningen i många år och detta är såklart en ära, säger Persson.

Finns det något i spelet du vill ändra direkt?

- Ja, det finns det alltid. Sen hur snabbt det kommer synas utåt får vi se, nu handlar det om att hitta en bra känsla inför söndag och sen får vi lite mer tid inför nästa match. Det är saker som kommer ändras, vi har en kärna av spelare som varit med tidigare och vi kommer gå tillbaka till det vi gjort tidigare. Sen får man alltid skruva lite efter spelartruppen, och där är vi nu.

"Jag är oerhört stolt"

Stefan Jörgensen kommer fortsatt träna J-Södra 2 på kvällstid, men lämnar sin roll som instruktör på Sanda.

- Jag fick beskedet i förrgår, när det började diskuteras lite. Eller förrgår kväll egentligen, och sen blev det mer intensivt under gårdagen, säger Jörgensen.

- Jag ser det som en spännande utmaning och jag är stolt över att få gå upp och hjälpa till. Det känns jättespännande, fortsätter han.

Hur vill du spela fotboll?

- Det vi försöker göra i J-Södra, och det jag varit ansvarig för i Södra 2 och akademin är att spela med ett lugn och ett spelande spel där vi vill skapa chanser av egen kraft. Samtidigt, finns det omställningslägen vill vi kunna gå på det och ta oss till straffområdet snabbt. Men vi vill ha ett grundspel att falla tillbaka på med tydliga riktlinjer och principer.

Men det är Christer som är ansvarig för matchplaner och så vidare?

- Ja, det är Christer som lägger upp det. Jag är med på träning och lite som ett bollplank. Min roll handlar om att stötta honom så mycket som möjligt och hjälpa till på och kring träningar och matcher. Jag vill stötta honom med den kunskap jag har.

Jnytt-TV, Fredric Fendrich om spelarnas roll i beslutet samt om den nya ledarkonstellationen.