Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi var det bättre laget"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han fick spela på det centrala mittfältet – och han tog chansen. Pavle Vagic var Jönköpings Södras bäste spelare mot Halmstads BK. – Det min bästa match sedan jag kom hit, säger han efter 0-1-förlusten.

J-Södras nye tränare Andreas Brännström tvingades ändra om i laget eftersom Sebastian Crona var avstängd och Alexander Jallow var magsjuk. Det öppnade upp för andra spelare, och en av dem var Pavle Vagic.

Lånet från Malmö FF fick spela 90 minuter – och han tog för sig på det centrala mittfältet. 18-åringen ordnade straffen som Tommy Thelin missade, vann dueller, slog avgörande passningar och hade flera avslut. Det enda som saknades var ett mål.

– Det var min bästa match sedan jag kom hit, men det betyder inte jättemycket eftersom det var noll poäng för laget, säger han.

”Känns bara tungt”

Halmstad gjorde matchens enda mål 17 minuter in i första halvlek. Efter paus gick J-Södra för en kvittering, och de sista 20-25 minuter var nästan allt spel på HBK:s planhalva.

– Det känns bara tungt, inget annat. Vi spelade ut dem trots att de ska vara det bättre laget. Nu var vi bättre än dem. De hade lite flyt. Vi missade en straff och hade ett par andra lägen som ska sitta. Vi hade tryck i andra halvlek och skulle i alla fall ha gjort ett mål.

Pavle Vagic har spelat från start i två seriematcher sedan han anslöt till J-Södra, och han börjar bli varm i kläderna.

– Jag känner att jag har kommit in fullt ut. Jag har lärt känna de andra spelarna och de har lärt känna mig. Jag trivs jättebra, säger Vagic, som inte ångrar flytten till Jönköping.

– Absolut inte.