Victor vill vara ärlig mot sig själv när han snackar upp vad som komma skall.

– Jag kan inte sitta här och säga att jag har medaljchans, det är inte rätt mot mig själv. Detta är mitt första Paralympics, men jag känner mig lugn i det. Jag är lägst rankad av de som åker och är den som alla andra ska slå. Men det är inga mil upp utan det finns alla möjligheter att plocka några matcher.

– Underlägsen ser jag mig inte som, på en riktigt bra dag för mig så kan mycket hända, men visst ska det till att jag prickar in min egen form perfekt. Om jag ska ha en chans att vinna mot de allra bästa får de inte ha sina bästa dagar heller.

Han tror sig ha större chanser i lagturneringen, mycket på grund av att han där är lagkompis med Alexander Ögren, rankad som nummer fem i världen. En spelare som Sjöqvist beskriver som grymt bra och han menar att de har ett bra samspel.

– Vi spelar jäkligt bra i dubbelspelet, dubbelmatchen är först i lagtävlingen och är då jävligt viktigt.

– Vi kommer träna mycket dubbel nu när vi åker till Spanien. Man behöver inte ta varannan boll i dubbelspelet utan tar varsin sida. Men det är viktigt att vi har ett bra samarbete eftersom det kan uppstå tveksamheter om vem som ska gå på bollen. Det ska bli gött att komma till Spanien och köra några rejäla pass.

Uppladdningen har skett på lite olika platser. Han har tränat med Alexander Ögren i Motala, han har varit på läger i Stockholm och när Jnytt träffar honom i mitten av augusti gör han sig redo för ett träningsläger i Barcelona. Hans stora satsning inom pingis är inte äldre än drygt två år och faktum är att tävlingarna i Rio inte på något sätt var ett tydligt mål från början.

– Jag började min satsning för två och ett halvt år sedan. Jag hade ju spelat mycket innan också men det var inte realistiskt redan då med Rio. Men jag fick en förfrågan från landslagshåll och de ville hitta en lagkompis till Alex och då skyndades processen på lite från förbundet. Jag har fått jättebra hjälp och det har av olika anledningar gått fortare än tänkt, men det har bara varit rolig.

Vad är ditt mål när du kommer till Rio?

– Mitt mål är att vara som allra bäst, jag vill kunna känna att jag gjort mitt bästa och varit bra när jag väl är där. Jag vill spela bättre än jag någonsin gjort.

Just faktumet att han inte är uppvuxen med att spela pingis har gjort att han inte har lärt sig grunderna som yngre. Utan får nu improvisera mer och komma med egna lösningar på problem under matcherna.

– Jag ser kollegor i landslaget som har spelat pingis i hela sina liv och har fått träningen när de var mindre. När jag spelade fotboll och innebandy som liten var det samma övningar många gånger och jag lärde mig grunderna först.

– Nu när jag började med pingis senare har jag inte det grundläggande. Det är på gott och ont men jag kan känna mig lite fattig när jag möter spelare som har fler verktyg.

Sjöqvist beskriver sin backhand som hans styrka, mycket beroende av skadorna han ådrog sig i samband med den olycka som försatte honom i rullstol. Viktor är förlamad från midjan och neråt.

– Jag missar mycket på min forehand. Efter min skada har jag inga mag- eller ryggmuskler. I hårda forehandslag är det viktigt att kunna ta fart från fötterna, men det jag ju inte möjlighet till utan jag kan bara blockera slagen på forehand.

– Det finns fem olika klasser för pingisspelare. Jag är klass tre, de som är ettor måste de i stort sett spänna fast racket på och de har svårt med uppkast. De som är femmor skulle eventuellt kunna ställa sig upp själva, de får ett helt annat tryck i sitt spel.

Victor vet att Paralympics-upplevelsen kommer bli ett minne för livet. Pingisturneringen inleds på förmiddagen, kvällen innan är det invigning och flera av de i landslaget som varit på Paralympics tidigare kommer stanna hemma och inte gå dit. Men för Victors del talar allt för att han går på invigningen.

– För min del känner jag att jag inte vill ställa mig vid bordet och ha missat invigningen för att jag ska spela så himla bra. Det kommer bara stressa mig. Jag kommer gå på invigningen och kommer ladda mycket energi där, men givetvis handlar det också om att det är första gången. Invigningen är något jag vill uppleva.