Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Viktig oviktig match väntar J-Södra

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

I eftermiddag spelar Jönköpings Södra den sista matchen i svenska cupen. En match som, rent resultatmässigt inte betyder något. – Det är en viktig match för oss, vi ska bli bättre och bättre, säger tränaren Jörgen Wålemark som får klara sig utan Fredric Fendrich och Tommy Thelin i tuffa bortamatchen mot Djurgården.

I eftermiddag spelar Jönköpings Södra den tredje och sista gruppspelsmatchen i svenska cupen. För motståndet står Djurgården som har vunnit sina två första matcher.

J-Södra är utslaget ur cupen och rent resultatmässigt är därför matchen oviktig. Men tränaren Jörgen Wålemark tycker att matchen är viktig.

– Vi vill göra en bättre prestation än förra veckan.

Hur besviken är du att ni inte har chans att gå vidare?

– Det är sånt man får ta helt enkelt, när vi inte vann mot Frej i första matchen förstår man att man ligger risigt till. Det viktigaste för mig är att spelet ska bli bättre, det är det jag fokuserar på. I det är det här en viktig match för att spelet ska bli bättre, säger Wålemark som vill se ett hårt arbetande Jönköpings Södra.

– Framför allt att vi är kompakta som lag och att alla jobbar stenhårt för varandra.

"Chans få se fler spelare"

J-Södra får klara sig utan lagkaptenen Tommy Thelin och assisterande lagkapten Fredric Fendrich. De båda dras med lättare skador, Thelin har fått en smäll på låret och Fendrich har fått en smäll på knät. De har blivit undersökta och det är ingen fara med dem.

Hur stort tapp är det?

– Vi ser det inte som tunga tapp utan som en chans för andra spelare. Det är också en chans för mig att få se fler spelare. Det har varit en viktig del i försäsongen att spelarna ligger på ungefär samma fysiska nivå, säger Wålemark som rapporterar om fortsatt positiv kurva för mittbacken Joakim Karlsson.

– Han är inte nära att starta en match men han är med på fler övningar nu.

Startelvan är inte klar för J-Södras del, men en sak är klar. Anfallaren Fredrik Olsson kommer få chansen från start.

– Det är viktigt för mig och laget att få ut Fredrik i spel.