Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Har varit en tuff tid för mig"

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han hoppade in mot Frej och blev stor matchhjälte. Nu siktar Jönköpings Södras isländske anfallare Arni Vilhjalmsson på mer speltid, och fler mål. – Jag har alltid trott på mig själv, säger han till Jnytt.

När klockan stod på 86 hoppade Arni Vilhjalmsson in. När klockan stod på 93 gjorde han matchens enda mål. Och Jönköpings Södra besegrade Frej.

– Det känns alltid bra när man vinner matcher

Hur viktigt var det målet för dig personligen?

– Självklart var det viktigt, mitt första mål för säsongen. Men viktigast var att viu vann matchen, så det var ganska viktigt. Sen är det alltid skönt att avgöra i sista minuten. Det var viktigt, vi kämpade på och vi spelade i 90 plus tillägg.

Nobbade media

Arni Vilhjalmsson hoppade alltså in i slutet av matchen mot Frej och avgjorde med matchens enda mål.

Som uppgjort för festliga intervjuer efter matchen. Men så blev det inte, Vilhjalmsson valde att gå ut bakvägen från Stadsparksvallen.

För Jnytt berättar han varför.

– Det har varit en tuff tid för mig de senaste fem månaderna. Jag kände att jag har inte spelat så mycket, jag fick komma in och gjorde mål. Jag har full respekt för media men det var lite, vad säger man, mycket som gick runt i huvudet så jag tänkte att det nog var lika bra att ta det lugnt. Jag vet att det inte var professionellt, men jag vet inte varför, det kommer inte hända igen, säger han.

Målet var Arni Vilhjalmssons första i Superettan, han har startat en match och blivit inbytt i tre hittills. Han gjorde mål i träningsmatchen mot Carlstad, men när serien väl drog i gång var han utanför truppen i premiären mot Gais.

Men nu tycker han själv att han är på gång efter en höst och vinter som blivit förstörd av en efterhängsen axelskada.

– Jag har alltid trott på mig själv, jag fortsätter att träna väldigt hårt. Jag har alltid tron att, när jag kommer in ska jag hjälpa laget. Antingen göra mål eller assist eller fortsätta kämpa. Nu har känslan varit att jag har lagt ner mycket jobb så nu hoppas jag att jag kommer få något tillbaka. Sånt är livet, det går upp och ner man måste alltid ha tron på sig själv och vara beredd när man får chansen.

Tycker du att du är värd att spela mer?

– Det hoppas jag. Självklart, alla fotbollsspelare vill spela så mycket som möjligt. Jag är fotbollsspelare och kom hit för att göra något för J-Södra och hjälpa laget. Självklart vill man spela och göra det så bra som möjligt, säger Arni Vilhjalmsson som i och med att Jesper Svensson är avstängd i fredagens match mot Gefle och Tommy Thelin och Axel Lindahl båda är borta på grund av skador nog kommer ännu närmare att få ordentligt med speltid.