Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill ta chansen - efter tuffa hösten

 
SHL 2018/19
Visa alla artiklar

Han har fått begränsat med speltid den här säsongen. Men i lördagskvällens returmöte med Mora väntas Isac Brännström få mer förtroende. – Det kan nog bli bra, säger han om sin nya omgivning.

Isac Brännström gör sin andra SHL-säsong i HV71 som ordinarie spelare, men Nässjösonen har aldrig riktigt lyckats slå sig in på allvar i laget. I fjol var han utlånad till allsvenska Tingsryd i två omgångar och den här säsongen har han mestadels fört en undanskymd tillvaro.

– Det började rätt bra på försäsongen, men sedan har det gått lite sämre. Det har inte blivit som jag velat. Jag har försökt fokusera rätt och ta chansen när den kommer. Jag försöker göra mitt jobb och ta en plats, säger den 20-årige forwarden.

– Jag tycker inte att det har varit så frustrerande även om det inte har gått så bra varken för mig eller laget. Det har varit värst att det har gått tungt för laget, då vill man vara med och bidra och hjälpa till.

Nu öppnas en möjlighet för Isac Brännström eftersom Joakim Andersson dras med en fingerskada.

”Rätt revanschsugna”

När HV71 för andra gången på tre dagar ställs mot Mora kommer Brännström att bilda kedja med Johan Johnsson och Oscar Sundh, medan Anton Bengtsson tar Anderssons plats i formationen med Robin Figren och Simon Önerud. Det meddelade tränaren Stephan ”Lillis” Lundh efter fredagsträningen i Kinnarps Arena.

– Jag har spelat med dem några matcher innan, och det kan nog bli bra, säger Brännström, vars HV71 jagar andra raka segern mot dalkarlarna.

I torsdags kväll blev det seger med hela 6-0 efter en gedigen insats.

– Jag tror att de är rätt revanschsugna, de kom nog inte upp i den nivå de hade tänkt sig. De är starka på hemmaplan och det blir nog slutspelskaraktär över matchen. Båda lagen behöver poäng, och om vi vinner skaffar vi utrymme nedåt.

HV71 har tre raka segrar efter tränarbytet, som i alla fall sett till poängutdelningen gett önskad effekt.

Lyfter fram Holmström

Isac Brännström lyfter ram nye assisterande tränaren Jonas Holmström, som han är bekant med sedan J20-tiden, som en förklaring till varför det börjat lossna.

– Vi har tränat väldigt mycket på den offensiva delen, och där har han kommit in med nya idéer. Det har blivit mer strukturerat, och vinsterna har gjort att självförtroendet växer. Jonas har väldig koll på detaljer som skridsko- och klubbteknik och är överlag bra på detaljer i spelet. Han har kommit in med nya idéer som har hjälpt oss, säger han.

Även Stephan Lundh menar att HV71 är på rätt väg.

– Vi har gjort 10-2 på två matcher och det var extra kul att vi kunde följa upp Växjömatchen med en ny bra insats. Vi är på väg åt rätt håll men har fortfarande lång väg kvar. Vi har vetat att det har suttit mellan öronen innan, det var krampaktigt på grund av alla förluster. Men i takt med att framgången kommer slappnar spelarna av. Det viktiga är här och nu, det vi kan påverka är vårt beteende, att vara disciplinerade och jobba stenhårt, säger han.

JnyttTV: Johan Johnsson har gjort mål i två raka matcher. Hör vad han säger inför returmötet med Mora.