Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Visiterar elever i jakt på alkohol

På fredag kommer studentflaken rulla genom Jönköping. Gymnasietiden är över för mängder av ungdomar i bygden. P4 Jönköping rapporterar att en av skolorna visiterar sina elever för att minska fylleriet.

Studentdagen brukar för många innebära champagnefrukost, studentskiva, fest och efterfest, men det är inte ovanligt att det dessutom dricks alkohol i skolornas lokaler innan utspringet. För att minska supandet inne på skolan, innan eleverna springer ut, sätter skolorna in olika åtgärder.

P4 Jönköping rapporterar att Sandagymnasiet kommer visitera sina elever på morgonen när de anländer och säger att de inte har samma problem med fylleri nu, som innan de började med visitationen.

– Egentligen börjar arbetet redan kvällen innan när vi går igenom skolan och klipper skåp som fortfarande är låsta. Vi tittar igenom skolan och kollar så att eleverna inte lämnar alkohol någonstans, säger Sandagymnasiets utbildningsledare, Peter Brandt, till P4 Jönköping.

Får inte förekomma alkohol

I samma radioreportage berättar Per Brahegymnasiets administrationschef Britt-Marie Brobeck, att de inte har någon visitation, utan istället uppmanar elever att det inte är okej med alkohol innanför skolans väggar.

– Ser vi alkohol så tar vi bort den. Vi informerar elever och föräldrar innan studenten om att det inte få förekomma alkohol i skolan samt att vi har mycket personal överallt på studentdagen, säger hon.