Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Watson backar inte för polarna

 
Superettan 2018
Visa alla artiklar

Han representerade Norrby de två senaste säsongerna. Nu ställs Max Watson för första gången mot sin förra klubb. – Det ska bli kul. Jag har många fina minnen därifrån, säger han inför Jönköpings Södras viktiga match.

Max Watson var utlånad till Norrby under både 2016 och 2017, då han både var med och förde upp och höll kvar boråsarna i superettan.

Men inför den här säsongen vände 22-åringen tillbaka till J-Södra, som på första maj möter just Norrby på Borås Arena.

– Det ska bli kul. Jag har många fina minnen därifrån, det var en rolig och givande tid, säger Watson, som har hyfsad koll på sin gamla klubb.

– Jag har kontakt med några av spelarna och kollar läget då och då. Jag har inte sett så mycket i år men det är ett hårt jobbande lag som inte viker ner sig. Det är full fart från början, så det gäller att vara med från start.

”Varit en bra vecka”

Mötet med Norrby blir den andra matchen med managern Christer Persson och huvudtränaren Stefan Jörgensen vid rodret. Eftersom det har gått mer än en vecka sedan senaste matchen har J-Södra haft tid att ta fram riktlinjerna och slipa på detaljer i spelet.

– Det har varit en bra vecka. Vi har vridit och vänt och ändrat på lite saker. Man ser att det börjar sätt sig mer och mer efter varje träning, det blir en trygghet i slutändan, säger Watson.

Vad är den största skillnaden med de nya tränarna?

– Nu vet vi hur vi ska spela lite mer, vi har haft genomgångar om vad vi ska bli bättre på.

Vad är det framför allt ni behöver höja spelmässigt?

– Framför allt att vi kommer till fler klara målchanser. Vi behöver få in bollen i boxen, det är där målen görs.

Spelat i tre matcher

Max Watson själv har spelat från start i två av fyra matcher och gjort ett inhopp – och Bankerydssonen ger sig själv godkänt.

– Det har varit helt okej, men det är svårt att säga så mycket om sig själv när det inte ha gått så bra för laget. Vi jobbar på för att nå framgång, säger mittbacken, som menar att matchen mot Norrby är lika viktig som alla andra.

– Det är omgång fem och det är 25 matcher kvar efter den här matchen. Vi vill vinna alla matcher vi ställer upp i.