William Karlsson draftades av Anaheim Ducks sommaren 2011, och nu har han skrivit på ett treårigt rookieavtal med klubben. Något som gör 20-åringen både stolt och glad.
- Det känns jäkligt skönt, det är så man beskriver det, säger han.
- Det har varit på tal en längre tid, så det är skönt att det äntligen är slutfört. Det har funnits i bakhuvudet, men nu kan jag fokusera fullt ut på HV.

Har vunnit Stanley Cup
Karlsson har ett år kvar på sitt tvåårskontrakt med HV71, och det står klart att det blir en säsong till i Sverige innan han möjligen väljer att prova lyckan på andra sidan Atlanten.
- Jag kommer att spela en säsong till i HV, det är 100 procent klart. Det är alla tre parter överens om. Jag ska försöka bli ännu bättre, bli ännu mer framträdande och växa som hockeyspelare, säger han.
Karlsson kommer att åka över till Anaheim en gång i sommar, han deltar i Development Cup efter draften i juni, men övrig tid kommer han att spendera med HV71.
Anaheim, från staden Orange County söder om Los Angeles, vann Stanley Cup 2007. Den här säsongen tog slut efter förlust i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen mot Detroit.

"Häftigt spela med Selänne"
- Jag har börjat få rätt bra koll på Anaheim. Jag känner till organisationen och vet vilka som spelar där. Det skulle vara häftigt att spela med Teemu Selänne om han inte hinner lägga av.
Men först är det fullt fokus på nästa säsong för William Karlsson, som gjorde bra ifrån sig under sitt debutår i elitserien. Han belönades med en plats i Tre Kronor och utsågs till Årets Rookie.
- Personligen gick det helt okej, men jag skulle ha gjort fler mål. Jag känner att jag behöver utveckla både skottet och själva siktet. Jag brukar stå en del i skotthallen efter träningarna för att nöta på det, säger han.