I 20 år har Lars Winnerbäck tagit med sig det svenska vemodet upp på scen och han räknas i dag som en av landets absolut största artister.

Sommaren 2020 blir det en turné under bar himmel i slottsträdgårdar, på festivaler och arenor, och den 15 augusti återvänder han till Huskvarna Folkets park.

– Alltså när Eldtuppen kom så kände jag att det var som en nystart. Fattar om det inte var så tydligt för alla, men för mig var det så. Jag var stolt och ivrig och när turnén kom igång i Linköping var det den bästa resan hittills. Med bandet, med tekniker, crew och inte minst publiken. Tacksam och tagen, och det enda som inte stämde var att vi inte reste till fler städer. Men november är november, säger Lars Winnrbäck i en kommentar, och fortsätter:

–I sommar har vi mer tid, mer utrymme, mer Norge, mer Sverige, grönare gräsplaner, fetare festivaler, längre dagar, fler bussar, längre sträckor, fler låtar. Samma band. Samma crew. Släpp oss var som helst. Vi längtar.

Bandet på sommarturné 2020 består av Jerker Odelholm (bas), Staffan Johansson (gitarr), Carl Ekerstam (gitarr), Therese Johansson (gitarr/sång), Jonna Löfgren (trummor) och Tomas Hallonsten (keyboard).

Biljetter till konserten släpps torsdag 5 december klockan 10.00.