Annons
Vidare till jnytt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Yogapass samlade in mest i landet

När Yoga of Hope arrangerades för att stötta barn med cancer valde tusentals människor att delta. Totalt yogades det in närmare 529 000 kronor – och Jönköping var den stad som samlade in mest i Sverige.

Den 1–3 november anordnades över 160 yogaklasser runt om i Sverige till förmån för Barncancerfonden.

En av arrangörerna var Yogabeat i Jönköping. Nära 100 personer i blandade åldrar samlades på Spira.

– Det kommer bli mycket känslor här inne. Det kommer nog vara både skratt och gråt, sa initiativtagaren och yogaläraren Kristina Lasan till Jnytt.

När resultatet av evenemangen nu kommit visar det sig att Jönköping är den stad i Sverige som samlat in mest pengar: 35 400 kronor, följt av Stockholm som samlade in 29 450 kronor.

Pengarna går till att finansiera barncancerforskning och stärka stödet till drabbade barn och deras familjer. Summan på 529 000 kronor är en ökning med nästan 100 000 kronor från förra årets Yoga of Hope.

– Det här är tredje året vi arrangerat Yoga of Hope och det är roligt att se att vi fortsätter att locka både yogafrälsta och nyfikna nybörjare som vill stötta kampen mot barncancer, säger Jannica Eriksson, chef för Barncancerfondens idrottsevent, i ett pressmeddelande.

– Vi är så ödmjuka inför människors engagemang under de här idrottseventen. Nästan varje dag drabbas ett barn i Sverige av cancer och varje krona gör skillnad för att nå vår vision att utrota barncancer, säger Jannica Eriksson.