Annons

Annons

Annons

Senaste nytt om J-Södra

Yrkar på villkorlig dom för tidigare Södraspelare

Villkorlig dom och dagsböter – det yrkar åklagare på som straff för den mutåtalade tidigare J-Södraspelaren. Åklagaren anser att spelaren tog ett gult kort som tack för hjälpen när han fick låna 300 000 kronor av två medåtalade män.

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter för den tidigare Södraspelaren.
Öppna bild i helskärmsläge

Bild: TT

Annons

Den tidigare Södraspelaren står åtalad för tagande av muta och spelfusk i samband med en allsvensk fotbollsmatch våren 2019. Spelaren nekar till brott och anser att de 300 000 kronor han fått lånat av två medåtalade män är att betrakta som ett vanligt lån utan krav på motprestation. I den aktuella matchen fick spelaren ett gult kort och några dagar senare fick han pengarna insatt på sitt konto.

Annons

När rättegången avslutades på måndagen yrkade åklagaren Staffan Edlund på villkorlig dom och dagsböter för den tidigare Södraspelaren, rapporterar medier på plats i tingsrätten. Mot bakgrund av hur lånet har tillkommit, hur det har spelats på gula kortet och att pengarna kommit efter så är överenskommelsen att (spelaren) ska ha pengarna och han tar det gula kortet som tack för hjälpen, säger åklagaren i rättssalen under sin slutplädering, enligt medierapporter.

Annons

Spelarens försvarsadvokat Frank Thorstensson anser att åtalet ska ogillas. Han har fått gult kort både innan och efter den här matchen. Vi har sett fem sekunder av matchen, vi vet inte om det hände något innan. Det var mycket känslor och inget han reflekterade över, säger Thorstensson i rätten.

Även de övriga tre åtalade i matchfixningshärvan, som beskrivs som den hittills största som nått till åtal i Sverige, nekar till brott. För en 31-årig man yrkade åklagaren Staffan Edlund på fängelse i 14 månader för givande av muta och spelfusk medan han yrkade på villkorlig dom och dagsböter för den andre misstänkte matchfixaren, som är en 34-årig man.

I härvan åtalades även en 34-årig målvakt för tagande av muta och spelfusk. Brotten ska ha begåtts i samband med sex division 3-matcher säsongen 2019 och åklagare yrkade på att målvakten ska dömas till ett års fängelse. En av de misstänkt riggade matcherna ska i flera fall ha ingått i kombinationsspel med satsningar på den ex-allsvenske spelarens gula kort. Dom i målet meddelas den 7 juni.

Annons

Annons

Till toppen av sidan