Annons

Ishockey, träningsmatch
Linköping HC - HV71
Läget i HV71:

Backen Johan Björck (magsjuk) och forwarden Simon Önerud (knäskada) kommer inte till spel i träningsmatchen mot Linköping. I övrigt ställer HV71 upp med fyra fulla kedjor plus sju backar. Junioren Jesper Williamsson kommer att ta Björcks plats.
- Vi har tränat på bra i Spanien och fått lite tid off-ice. Det har varit bra tempo på träningarna på sistone men det viktiga är inte resultatet utan att se var vi står formmässigt, säger tränaren Janne Karlsson.
Nedsläpp: Onsdag 17.30, Cloetta Center.

- Så är det sagt. Vi har fått information av Björn att han inte tänker spela för oss nästa säsong. Han vill ta klivet utomlands, säger klubbdirektören Tommy Fritz.
Melin, som är på väg mot sin bästa säsong i karriären rent poängmässigt i klubben, lämnade beskedet till sportchefen Fredrik Stillman och Fritz i måndags.
- Vi har sagt till alla killarna att vi vill att de ska stanna, men vi säger lycka till till Björn och önskar honom välkommen tillbaka när han vill hemåt igen, säger Fritz, som har förståelse för Melins beslut.
- Det här är ett stort beslut för Björn också, men i grunden vet vi att vi är en attraktiv klubb i den aspekten. Ingen kille flyttar härifrån för att de inte trivs. Det gör beslutet ännu svårare. Samtidigt är Stillman en lagbyggare så vi har en plan.

Ettårskontrakt
Jnytt har sökt Björn Melin för en kommentar, men utan resultat. Enligt hans agent är kontraktet med ryska Neftekhimik Nizhnekamsk skrivet på ett år. Sedan tidigare spelar förre LHC-spelaren Niklas Persson i klubben.
- Det har varit ett antal klubbar med i bilden. Björns fokus har varit att stanna i HV och skriva på ett långt avtal, men nu ville han testa något nytt och Neftekhimik kändes bäst, säger Joakim Persson.
Tommy Fritz känner dock ingen oro efter att Melin lämnar klubben.
- Vi har fullt fokus framåt och känner oss inte oroade. Vi vet att vi är klubben med flest spelare som är kontrakterade nästa säsong. Nu väntar vi bara beslut från "Pettan" och Liv. Det finns klubbar som vill vara i vår sits, säger Fritz.
Förutom Stefan Liv och David Petrasek står Andreas Andersson och Janne Niinimaa utan kontrakt till hösten.
- I Stefans fall är inget klart, säger Joakim Persson. Stefan får blir färdig därborta i OS först, sen fortsätter vi våra dialoger med HV under våren.