Annons

- Det är första gången jag sänder radio, säger Damini. Det värsta som kan hända är nog när man inte vet vad man ska säga.
Temat i dagens sändning är fixeringen kring ungdomars utseende. Damini Dodia, 17, och Emelie Börjesson, 17, pratar och diskuterar med gäster om varför samhället är på väg åt fel håll. Nervositeten försvinner och tjejerna läser ur ett manus för att inte tappa bort sig.
Producenten David Jonasson trycker på Britney Spears och tjejerna tar av sig lurarna. De skrattar åt varandra och kollar en sista gång med varandra innan det är dags igen.
- Till en början är man nog alltid nervös och spänd. Men det släpper efter ett tag, säger Emelie.

Tog saken i egna händer
Radio Live startade för två år sedan. Till en början drev ungradio ett feriepraktikprojekt och ungdomarna tog sedan saken i egna händer och bildade föreningen Radio Live. I dag har man studios även i Helsingborg och i Lidköping.
Man sänder varje dag fram till och med vecka 33 och blandar innehållet; alltifrån humor till kärleksprogram. Kort och gott, ett radioprogram av unga för unga.

Avslutar på Vätterfesten
Anders Josefsson är projektledare för Radio Live:
- Det blir bara bättre och bättre. De flesta har inte gjort någon radio förut. Vi kan bli bättre och det är absolut värt att lyssna på, säger Anders som inte vet hur många det är som lyssnar.
- Men det är ganska många som hör av sig och vill önska låtar, säger han.Den stora finalen görs på Vätterfesten i augusti där man kommer sända direkt från Vätterstranden och intervjua festdeltagare och bandmedlemmar.