Annons

Finansbolaget SBAB har gjort en enkät med svenska ungdomar i åldern 18 till 26 år där de bland annat ställt frågan om var de helst vill bo. Den populäraste orten bland samtliga är inte helt oväntat Stockholm men för ungdomarna i Jönköpings, Kronobergs, Kalmars och Gotlands län är det Jönköping som hägrar.25 procent av de tillfrågade vill helst bo i Jönköping medan endast 15 procent vill bo i Göteborg och 13 procent i Stockholm. Och i hela Sverige hamnar Jönköping på en femte plats, före bland andra Linköping, Örebro och Karlstad.

Det är inte bara ungdomarna som väljer Jönköping. Världsartister som Status Q, Bob Dylan, Tom Jones och Deep Purple har förlagt konserter i stan det senaste året och för inte så länge sedan var Jönköping värdkommun för melodifestivalen. Och i år har staden en egen kör som tävlar i det stora Körslaget.


Tom Jones på Jönköpingsbesök. Foto: Krister Leimola

De flesta svenska artister har Jönköping på sitt turnéschema och utbudet av teatrar, spelningar och shower ökar i antal. Jnytt.se bestämde sig för att få riktigt svar på tal och gav sig ut och frågade såväl jönköpingsbor som lokala nöjestyckare och arrangörer vad de tycker om det dagliga nöjesutbudet. Är det verkligen så uselt som ryktet säger?
Läs vidare i länkade artiklar.