Som Nomy själv uttrycker det, han är ett levande bevis på att man inte behöver skivkontrakt på att slå igenom. Det kan räcka med en uppkoppling på Internet.
-För många har min musik bara ploppat upp över en natt men jag har hållit på och jobbat med detta i 15 år, så det har varit en väldigt lång startsträcka då jag kört på från mitt sovrum, utan bolag.
-Det enda jag har använt mig av har varit min hemsida. Men sedan lade någon upp min låt Cocaine på Youtube och plötsligt hade den setts av två miljoner. Först blev jag chockad, det är ju sanslöst mycket men sedan funderade jag på hur många som verkligen skulle kunna se den...

Annons

Nomys låtar började även klättra på listan över de mest lyssnade låtarna på Spotify och snart var hans album Song or Suice ett av de tio mest spelade. I hela världen.
-Nu har jag halkat ner till 16:e plats men det är inte så illa det heller. När jag fick veta att jag var en av tio var det förstås världens grej.

Världskändis på nätet men Nomy har inte synts på en enda livescen. Han trivs bra framför datorn där han har full kontroll över hela processen.
-Om jag ska spela ute så kan jag inte fokusera på allt det jag gör nu utan behöver fler folk bakom mig och då kan jag inte ha fullständig kontroll på alla delar. Jo, jag är lite kontrollfreak.

Men, är det inte dags att lämna sovrummet?
-Jo, nu börjar det nog bli dags. Under de senaste fyra åren har jag fått massor av förfrågningar om att spela på festivaler men jag har alltid tackat nej. Jag är nog lite feg men nu måste jag nog ut lite. Det kommer faktiskt ner några musiker från Stockholm i slutet av månaden som ska spela med mig. Kanske blir det ett helt jönköpingsband snart.
-Vem vet, det kanske bara exploderar vare sig jag vill eller inte.