Annons

Liquid Ham
Simon Zachrisson
John Svensson
Andreas Ireståhl
Niclas Möller

Bandets myspace.

Fjolårets rockbrovinnare är skivaktuella och nervösa. Inte för att materialet är dåligt (tvärtom, de är mycket nöjda med låtarna) utan för att något ska bli fel. Rykande färsk fullängdare är på på väg från tryckeriet och deras hjärtan befinner sig i halsgroparna.
-Allt ska korras och kollas och nu har vi ingen kontroll över vad som händer på tryck, säger Simon Zachrisson.
-Det är så nervöst, hoppas att det blir snyggt, tillägger John Svensson.

I helgen tar bandet sin nya plattor till UKM-festivalen där de kombinerar spelning med releasefest. Därefter ska de paketerats och skickas till varenda festival dit Liquid Ham önskar giga framöver.
-Det vore grymt med festivaler. När vi testkörde materialet under en spelning i Norrland förra året sjöng de med och då kändes det som att det här kommer att funka, konstaterar Simon.

Att sjunga med är dock inte det enklaste. Liquid Ham är enligt egen utsago ett bitrockband (en genre som de just skapat) som inspireras av retrospel. Musiken projiceras genom gamla speldatorer.
John: -Den nya plattan är ett tv-spel som vi har hittat på. Varje låt är en bana. Det är ett plattformsspel, så ooriginellt och klyschigt som möjligt. Det handlar om en ond professor som kan fjärrstyra djur som får onda ögon.
Simon: -Skriv att vi är onödiga. Vi har kodat ett eget program som förvandlar ett tangentbord till en Commodore till en synt. Det är onödigt men unikt.Till Rockbron, vad gav vinsten er?
John:
-Spelningen på Vätterfesten, den var kanon. Då kändes det att det verkligen var på riktigt. Många har hört talas om oss och spelningen där kommer på tal då och då.
Simon:
-Det känns stort att kunna säga att vi har vunnit en artisttävling.
John:
- Ja, och så passar diplomet väldigt bra i hallen.
Ställer ni upp i år igen?
Simon:
- Nja, man ska ju sluta på topp...