Annons

- Jag har tänkt på det länge. Men nu kände jag att det var dags. Det får bära eller brista, skrattar Johan som är en musikbegåvning. Han spelar samtliga instrument på skivans sex låtar, gitarr, bas, trummor. Han har dessutom skrivit alla låtarna själv.
- Nej, det stämmer inte riktigt, kompisen Anders Fennsjö lirar gitarr och munspel på en del av låtarna. Han har också skrivit texten till tre av dem, protesterar Johan.


Johan Häll hoppade in i göteborgsbandet Million, som nyligen var förband till Magnum. Men nu är det svensk progg som gäller.

Låtar med budskap
Egentligen är det lite märkligt att valet föll på svensk proggmusik. Johan har genom åren gjort sig känd främst som en mycket skicklig hårdrocktrummis och har sina givna idoler i Deep Purple och Status Quo.
- Men jag har alltid lyssnat mycket på Pugh Rogefeldt, Nationalteatern och andra svenska proggmusiker. Jag gillar inställningen. Det är enkel musik och behöver inte alltid vara världsbäst, men låtarna har alltid ett budskap, förklarar Johan.
- Men det är klart, alla mina låtar har inte något viktigt att säga. En del av dem är rena nonsenstexterna, fortsätter han med ett skratt.

"Sjunger hellre än bra"
Jnytt.se har lyssnat igenom Johans kommande platta och kan väl bara instämma. Det är mycket Pugh Rogefeldt över musiken och texterna kanske närmast kan jämföras med skånska Torsson.
- Jag sjunger hellre än bra, men det här har jag tänkt på länge. Jag har spelat in massor med egna låtar som jag har liggande i datorn. Nu kände jag att det var dags att göra en skiva. Men det är bara för att det är kul. Jag har inte ens tänkt på vad som ska hända sen. Jag tycker bara det är roligt att repa och spela in, berättar Johan.


Bandet Skyfall har bildats enbart med spelningen hos Länsmuseet i sikte.

Livespelning med Skyfall
En livespelning är inbokad. På lördag 12 juni spelar han sina låtar tillsammans med bandet Skyfall när det ordnas en musikfest i Länsmuseets trädgård. Bandet har bildats enbart med sikte mot den här spelningen.
- Det blir helt opretentiöst, mer som en happening. Vi lirar ungefär 30 minuter och sen ska det hända mer lattjo grejer, men vad vet jag inte riktigt än, säger Johan.