Det är tvärtom.
-Jag och Bastian har skrivit texten och Håkan hörde den gillade den och frågade om han fick översätta den till svenska. Och det är förstås bara kul för oss om någon vill spela in den och det gör ju ingenting om det är en stor känd artist som gör det, säger Johan Holmlund till Jnytt.se.

Annons

Singeln, Lost at sea, kommer att släppas under bandnamnet Flowers in the air, ett av Johan Holmlunds många projekt. Ett annat är den diktbok han nyligen släppt och som gett anledning till att besöka morgondagens popsoaré på Jönköpings stadsbibliotek.
-Jag har simmat med monstret heter diktboken och egentligen är det en enda lång dikt som berättar om vatten och odjur.
-Tidigare har jag ju mest skrivit musiktexter på engelska så jag tyckte att det var kul att skriva på svenska och så blev det en bok. Men det är ingen lång historia, det är mer en singel än en fullängdare.

Johan Holmlund är framförallt känd för att ha varit med och skrivit svensk pophistoria med bandet Jönköpings/Göteborgsbandet Easy. Senast han stod på scen i Jönköping var för tolv år sedan.
-Det var under kalajs i Rådhusparken, tillsammans med Cardigans, minns han.

När ser vi dig på Jönköpingsscenen igen?
-Snart, hoppas jag. Vi ska ut på turné med Flowers in the air och så håller vi faktiskt på med ny platta med Easy. Vi har varit en del i studion och tanken är att den ska släppas i alla möjliga format framöver.