Annons

- Det här är riktigt kul. Jag tror nästan varenda jönköpingsbo som nu är i 40- till 45-årsåldern kommer ihåg dem. Så jag räknar med att det kommer mycket folk, säger Edde Nilsson, arrangör och lokal rockguru.
Tant Brun kallades på 80-talet allmänt för Jönköpings Ebba Grön och det låg kanske inte så långt från sanningen. I vilket fall som helst hade jönköpingsbandet lika många medlemmar, tre. Då som nu består Tant Brun av Janne(ä) Samuelsson, gitarr och sång, trummisen Peter Gardevall och Stefan "Jacko" Karlsson, bas. Dessutom drog de åt samma håll musikaliskt som stockholmshjältarna.


Tant Brun släppte två singlar, Så mycket skit 1980 samt Sverige lördag kväll året efter. Pressbild.

Låtarna sitter
Det var länge sedan Tant Brun medlemmarna träffades. Senast bandet spelade var på kamratföreningen Sjöbos 30-årsjubileum 2001. Men de har hunnit repa några gånger inför lördagens spelning.
- Vi har repat två gånger och första gången blev vi skitförvånade. Vi trodde väl vi hade låtarna i ryggmärgen, men det funkade inte. Men andra gången satt låtarna som de skulle, skrattar Janne Samuelsson, som ser fram mot konserten.

Brööl Boyz också på scenen
- Jag hoppas det blir skitkul, men det är naturligtvis nervöst. Vi ska ju spela inför en massa folk vi känner sen förr. Så var det aldrig förr, men då var man ju inne i det på ett annat sätt.
Tant Brun får under kvällen sällskap av ett annat gammalt lokalt punkband. Brööl Boyz kommer också att stå på scenen. Men för det bandets del har det gått betydligt längre tid sen senaste spelningen, hela 27 år.

Det finns nu en hemsida om och med Tant Brun, som öppnade så sent som 8 december i år.