Och de nominerade är...

Iamamiwhoami

Johnossi

Magnus Weideskog

Nomy samt Robyn.

 

Årets innovatör är ett nytt pris instiftat av Telia och Spotify. Priset tilldelas en artist som använt sig av digitala medier för att nå framgång inom branschen.

 

Läs mer på Grammiswebben.

-Jag satt på jobbet när det kom ett mail från arrangörerna. Först trodde jag att det var ett dåligt skämt men så googlade jag Nomy plus grammisgalan och fick hur många träffar som helst.

Annons

Meddelandet talade sanning. Nomy är nominerad till nyinstiftade grammisen, årets innovatör, och får sällskap i klassen av bland andra Robyn och Johnossi.
-Helt overkligt, jag är ju inte alls kommersiell. Men är det någon kategori jag har chans i så måste det vara denna, hela min karriär är ju uppbyggd på Internet.

Vad innebär nomineringen för din musikkarriär?
-Just nu är det bara en egoboost att ha blivit nominerad men skulle man vinna vore det ju världens grej, det är ju det finaste musikpris man kan få. Jag får erkänna att jag har börjat skissa på ett tacktal, det var nästan det första jag gjorde. Började fundera på vad man skulle våga säga och sådär.

Senast Jnytt.se pratade med Nomy låg han på tiotopplistan på Spotify, en plats som han tillfälligt lämnat då han har skrivit kontrakt med Universal.
-När jag bytte bolag till dem plockade de ner mina låtar och la upp dem på via dem och sedan har de inte hunnit klättra så högt, säger Nomy som känner en skräckblandad förtjusning inför det här med att ligga på stort bolag.
-De håller koll på spotify och såg att jag var den enda independentartisten topp tio så då kontaktade de mig och jag kunde inte säga nej. Men, jag vill absolut inte att de ska ha kontroll över mig så de fick bara ett distributionskontrakt och bara på ett år. Jag ger dem en chans och ser hur det går men jag kommer att fortsätta styra mig själv i det mesta.

Självständigheten är oerhört viktig för Nomy och det är också därför han valt att behålla den komprimerade studion i egna sovrummet.
-Jag har nyligen släppt en helt ny platta (än så länge bara via egen webbsida men kommer att lanseras på övriga forum i början av året, reds anm.) och den är helt producerad i sovrummet. Jag har uppgraderat min utrustning på sistone men annars är jag kvar där jag alltid har varit. Det är gött att kunna koka sig en kopp kaffe när man vill.