Annons

Hur kommer det sig att människan i alla tider hållit sig frisk och relativt smal men att fetman nu blir ett allt större problem för många? Boken ställer verkligen gamla idéer på sin spets. Visst är vi alla uppvuxna med att fett är farligt och att man inte ska äta grädde och smör? Men var kommer den forskningen ifrån och hur påverkar det mig om det skulle visa sig att den informationen som hela världen tagit del av inte stämmer...

I boken tar läkaren och bloggaren Anders Eenfeldt upp teorier kring fett och kolhydrater och berättar om LCHF ( Low Carb-High Fat) som innebär att skippa kolhydrater och socker i maten och må bättre. Själv är jag skeptisk till lightprodukter och funderar en del över det här med kolhydrater. Kan hända att jag börjar tänka över min kost ännu mer efter att ha läst klart sista kapitlet i boken.

Spännande läsning, som rekommenderas för den som är intresserad vad det är man stoppar i sig egentligen!

Bokförlag: Bonnier Fakta
Författare: Andreas Eenfeldt