I december förra året utlyste det brittiska bandet OMD , Orchestral Manouvers in the Dark, en musikvideotävling i samband med sin comeback, då de inte varit aktiva sedan slutet av 90-talet. 16 bidrag skickades in och bandet själva satt som kritisk jury.
- Det var sex bidrag som sedan gick till final och vi vart de som blev utvalda vinnare. Det känns jätteroligt att medlemmarna själva gillade vår video och att vi fick vara delaktiga i deras tredje singel som är den bästa av dem, säger Björn Skallström.

Leksaksbilar och dinosaurier
Teamet från Jönköping som består av Björn Skallström, Bo Nordin och Danilo Giannini arbetar bland annat med information och reklamfilm, men är nu också en del av musikbranschen.
- Vi satsade på att hålla en låg budget men med mycket material. Då låten handlar om livets förgänglighet enligt min egna tolkning, så samlade vi på oss prylar från olika skeden i livet. Vi har hållt i stop-motion skapande lektioner där deltagarna fick producera med hjälp av leksaksbilar och dinosaurier. Vi var därför väldigt inne i stop-motion tänket vid tillfället. 3D och annat liknande hade tagit alldeles för lång tid, berättar Björn Skallström.Döda föremål rör sig
Videon krävde en månads flitigt arbete under helger och egen fritid. Något som resulterade i, enligt dem själva, en stop-motionanimerad film med loppisfynd och tecknat. Ett arbetssätt som fångar en rörelse med stillbilder och lurar ögat att döda föremål kan röra sig, såsom en docka.

Hoppas på fler bud
Nu efter tävlingen återgår de alla till vardagen och sina andra arbeten, men hoppas på fler bud.
- Vi hoppas att vi kan få lite ringar på vattnet av det här, säger Björn Skallström.