Drömlik och explosiv rock
Först ut på scen är rock/shoegazebandet Deserted Avenues. Publiken är snabbt med på noterna och samlas kvickt i en klunga framför scenen. Bandet pumpar ut drömlika rockmelodier som får igång ett stilla gung inne på Bongo. Lugna gitarrslingor bryts av med exploderande ljudkaskader, och i luften känns en distorsion med vibbar av My Bloody Valentine. Man slungas in i en behaglig tankfullhet, och på scen verkar bandet odla fram en egen värld. Det är våldsamt men ljuvt att lyssna till. Med en lyckad stage dive och lagom doser av jubel från publiken vaggar Deserted Avenues in kvällen i en behaglig stämning.


Hett på scen, tomt i publiken
Från Linköping har indierockarna Vacancy Labour åkt för att möta en feg publik som klistrar sig längs väggarna. Dock verkar det inte plåga bandet det minsta, då de kör igång med tempot högt i tak från första början. Det är på scenen som magin sker. Bandet pulserar ut dansant garagerock och det går minsann hett till. Sångaren Martin Nymans skjorta åker så småningom av och med entusiasm peppar han den glesa klunga som till slut vågar sig fram. All den tomma ytan framför scenen kan tyckas oförtjänt, för musiken går inte att klandra. Det är snyggt och välskräddat, klingar lite som King of Leon, vilket kan vara problemet. Det är alldeles för slipat, för bra för en svårflörtad indieintresserad publik. Men trots allt så lämnar Vacancy Labour scenen med ett till synes toppenhumör.


Sprudlande pop som svänger
Publiken är mindre blyg då kvällens dragplåster Stereo Arcade bestiger scenen. Det är på gränsen till trängsel då indiepopparna bryter ut med sprudlande popmelodier över åhörarna. Känslorna sätts på sprätt och många dansar vilt. På scen är det hålligång, som en fest på väg att spåra ur. Musiken låter som ett hopkok av Bad Cash Quartet, Håkan Hellström och Shout Out Louds, som då och då bryts av med 80-talets syntsound. Visst, det finns en känsla av att det som Stereo Arcade gör redan är gjort. Men det gör ingenting, för inne på Bongo stiger värmen betydligt och känslan av vår och sena sommarnätter vibrerar i luften. De gör ett lysande avslut på en kväll späckad av bra musik och en lagom mättad Bongo.


Fler bilder från kvällen: