Annons

Annons

Manuela startade sin bakblogg för snart ett år sedan efter uppmuntran från sina vänner. Då hade hon ingen större koll på vad en blogg var eller hur det gick till. Hon visste dock vad hon ville att bloggen skulle heta, passion4baking. Namnet avslöjar Manuelas passion och glädje för att baka, ett intresse som grundlades tidigt.
- Min mamma var hemmafru och väldigt duktig på att baka. Jag har samlat recept sedan barndomen och jag fokuserar på lite gammaldags bakning. Det ska vara en god och naturlig smak i mina bakverk, säger Manuela.

Manuels daim cupcakes. Foto Manuela Kjeilen.

Tusentals läsare varje vecka
Idag har Passion4baking 80.000 läsare i veckan och Manuela har 10.000 fans på Facebook..
- Jag har ingen utbildning men älskar att baka. Jag lär mig mig under tiden jag bakar och lär samtidigt ut till mina läsare som kan ta del av mina recept på bloggen, berättar Manuela.
Manuela tror att en anledning till hennes stora läsarkrets är att hon har en unik blogg som det ligger mycket arbete bakom, den är till för att inspirera andra.
- Jag bakar och fotar bakverken på helgerna, från morgon till kväll, för att sedan lägga ut recepten och bilderna veckan därpå. Sedan svarar jag på alla kommentarer och meddelanden, som tar en hel del tid, förklarar Manuela.

Franska macarons från passion4baking. Foto Manuela Kjeilen.

Hon berättar också att det finns en hemtrevlig, mysig känsla över bloggen, som hon tror att läsarna kan uppskatta.
- Jag är nästan som en extramamma för vissa läsare som hör av sig med frågor. Och många kommer också med tips och ideér på bakverk. Det är väldigt bra respons, säger Manuela.
Läs mer om bloggtävlingen här