Annons

Pugh Rogefeldt var en av de första svenska rockmusiker som i slutet av 60-talet började sjunga rock på svenska. Han slog igenom på allvar 1974 med LP:n Bolla och rulla. En numera klassisk rockskiva med låtar som Dinga Linga Lena, Hog Farm och Bolla och rulla.
Det var också med de låtarna han fick jönköpingspubliken att tända till på allvar. När han drog de första ackorden i Hog Farm var publiken med på allvar och stod upp i bänkarna. Och då ska det sägas att de flesta hade kommit upp i den ålder då man inte gärna reser sig från stolssitsen i onödan.


Det blev en nostalgisk rockkväll, Pugh körde flera av sina gamla välkända låtar från 70-talet.

Publiken visslade refrängen
Pugh Rogefeldt började visserligen konserten med en låt från hans tid i Grymlings i början av 90-talet, Mitt bästa för dig. Men det stod tidigt klart att kvällen skulle gå i nostalgins tecken. Pugh rev därefter av flera av sina gamla hitlåtar från 70-talet, Kajans sång, Bolla och rulla, Dinga Linga Lena och Vandrar i ett regn, där han fick publiken att vissla med i refrängen.
Det var låtar precis i besökarnas smak. Konserten tände till på allvar när han i snabb följd körde Visan om Bo, Finns det lite stolthet kvar finns det också hopp om bättring och därefter Hog Farm.

Ett extranummer
Pugh spelade också flera låtar av senare datum, bland annat Het från 1981, men betydligt rockigare än originalversionen. Som avslutning på den ordinarie konserten spelades nya låten Lust hunger, som i den här liveversionen är en lysande bra rocklåt och det var säkert inte en tillfällighet att han i ett stick gled över i gamla Stones-låten Satisfaction.
Tyvärr höll Pughs röst bara för ett enda extranummer. Men det var å andra sidan riktigt bra. Han avslutade något oväntat spelningen i Jönköping med Surabaya Johnny, en låt från hans allra första album.


Hasse Tholin och Micke Lyander, hade koll på Pugh och hans nycker på scenen. Pugh Trio är ett samspelt gäng som verkar ha lika kul som publiken.

Kul på scenen
Pugh Trio heter bandet han turnerar med nu för tiden, vilket förutom Pugh själv består av Hasse Tholin på elkontrabas och trummisen Micke Lyander. En tajt och vältrimmad trio som verkar att veta var de har varandra och dessutom har en mycket bra kontakt med publiken. Det snackades och skrattades en hel del mellan låtarna. Det, tillsammans med låtvalet, gjorde kvällen på Jönköpings teater till ett ögonblick att minnas. Det var säkert en och annan som gick från konsertlokalen med ett lyckligt flin i ansiktet.

Setlistan