Annons

- Visst låter det spännande, men vi har varit med ett tag och tar inte ut något i förskott, säger sångaren i bandet Anders Moberg.
- Självklart är det positivt att nya skivan nu släpps i USA och Europa, det hade vi aldrig klarat själva. Genom bolaget får vi förhoppningsvis ut vår musik till fler människor och vi kanske får fler spelningar i framtiden, fortsätter han.
Det amerikanska bolaget har tidigare gett ut album med svenska Bai Bang, gamla hårdrockarna Helix och Quiet Riot samt legendariska kanadensarna Moxy.

Nöjda med nya plattan
Det är vanligt att mindre och okända band ofta blir lurade till rena slavkontrakt av oseriösa skivbolag, i det här fallet handlar det om en så kallad masterdeal, där Perris Records står för distributionen.
- Det betyder att bolaget står för det ekonomiska risktagandet, förklarar Anders Moberg.
Hellspray har jobbat länge med sin nya platta, Part of the Solution. När den nu ligger färdig är bandmedlemmarna klart nöjda.
- Vi har gjort precis allt själva och är jättenöjda. Det kanske man alltid säger om nya skivor, men det här är den bästa vi gjort, skrattar Anders Moberg.
- Efter att vi fick klart med skivkontraktet har vi blivit rejält taggade, så nu har vi redan börjat skriva på nya låtar, fortsätter han.


Medlemmarna i Hellspary har varit med länge och tar inte ut något i förskott när det gäller det nya skivkontraktet. Men leder det till fler spelningar är de nöjda, menar de. Foto: Olle Assarsson.

Inga nykomlingar
Hellspray är inga orutinerade nykomlingar. Bandmedlemmarna är alla i 40-årsåldern, utom Anders som är något yngre. Övriga medlemmar är Januz Furza, gitarr, Nilo Kovacic, bas, Johan Häll, trummor samt Mattias Rydell, gitarr.
Alla har tidigare varit med i flera lokala hårdrockband. Men det är i Hellspray det börjat gå framåt lite mer på allvar. Förra sommaren fick bandet bland annat spela på Sweden Rockfestivalen i Blekinge. Hellspray har tidigare släppt två egenproducerade album.
Den nya plattan släpps den 7 oktober, men redan från med slutet av den här veckan går det förhandsboka skivan via bandets egen hemsida.
- Vi kommer att ha ett releaseparty, men datum är inte spikat ännu, säger Anders Moberg.