Annons

- Dessutom gillar folk som kommer hit det här. Vi har fått jättemånga positiva reaktioner, fortsätter han.
Varenda ledig vägg i restaurangen har dekorerats med vinylskivor. Elvis Presley, Rolling Stones och ABBA samsas med rariteter av Kinks och Deep Purple. Väggarna har alla olika teman. I entrén möts besökarna av en stor samling Top Of The Pops-skivor, där alla skivomslagen har halvnakna tjejer på framsidan.
Ovanför baren hänger en lång rad klassiska hårdrockplattor, Deep Purple, AC/DC och Manowar som några exempel. Mitt emot har Elvis fått en egen vägg.


Talking Heads, Kraftwerk och Santana. Det hänger många gamla klassiska rockplattor på Karlssons väggar just nu.

Olika teman
Längre in i restaurangen har en hel vägg upplåtits till 70-talets stora rockhjältar, bland annat David Bowie, Elton John, Beatles och Rolling Stones.
- Vi har satt upp närmare 300 skivomslag. Vi har gått efter olika teman. På en del väggar hänger hårdrock, på andra klassiska rockplattor, på en del väggar har vi gått efter färg och utseende. På ett ställe har vi till exempel omslag med bara ansikten, berättar Thom Nordström, som är helnöjd med restaurangens nya utseende.
- Förutom att det är snyggt är en stor fördel att vi lätt kan byta ut skivorna och på så sätt ändra utseendet på restaurangen, säger han.


ABBA har fått sin egen vägg.

Nästan som konstverk
Omslagen till vinylskivorna var på sin tid nästan konstverk. Band som Pink Floyd, Jethro Tull, Queen och många gamla hårdrockband byggde mycket av sin image både på musiken och bilderna på skivomslagen. När den betydligt mindre cd-skivan tog över i början av 90-talet minskade betydelsen av omslagens utseende.
- Många av de här omslagen är rena konstverken, se bara på den där kinks-skivan, säger Thom Nordström och pekar på Kinks klassiska Face To Face från 1966, som hänger högt upp på en vägg.


En del gamla skivomslag är nästan som konstverk och blir riktigt snygga att hänga på väggen, menar Thom Nordström.

Ny trend på väg
En ny (?) trend på en del krogar och restauranger är att det också börjat spelas vinylskivor. Men så långt har inte Karlssons salonger gått.
- Det ligger ju lite i tiden och jag vet att många börjat göra det igen. Så långt har inte vi gått, men det är inte omöjligt att det kommer det också. Men då måste man ju ha tag i en riktig discjockey som kan det där med vinylskivor.