Annons

Det var första gången någonsin tävlingen Musikschlaget avgjordes, en tävling för musiker med funktionsnedsättningar. Tio band från hela Sverige deltog i tävlingen, där alltså Europe 2 blev framröstade som näst bästa band i tävling. Vann gjorde sångerskan Jennie Lind från Solna.
- Grabbarna tyckte det var jättekul och gjorde ett framträdande fullt av energi, berättar Dan Ahnberg på studieförbundet Bilda som var med som ledare.

Ett lyckat arrangemang
- Det var ett fantastiskt bra arrangemang. När vi steg av tåget i Sundsvall blev vi hämtade med limousin, precis som på den riktiga schlagerfestivalen. Det fanns green room och hela tävlingen sändes dessutom på webben, så det filmades med tv-kameror hela tiden, fortsätter han.
Det var första gången Musikschlaget arrangerades av studieförbundet Bilda i Sundsvall med hjälp av ett flertal sponsorer.
- Men tävlingen kommer säkert tillbaka. Det var ett mycket lyckat arrangemang, dessutom är det den enda tävlingen som finns i Sverige för musiker med funktionsnedsättningar, säger Dan Ahnberg.