- De som hört vår första skiva blir nog förvånade, då var det ganska mycket heavy metal. Nu har vi lagt på mer keyboards och fått ett mjukare sound, säger Alexander Oriz i gruppen.
Oriz låter tack vare det nu mer likt 80-talsband som Europe, Bon Jovi och Journey.
- Antingen gillar man det eller så gör man det inte. Men vi tycker om 80-talets hårdrock och hoppas den kommer tillbaka. Vi är jättenöjda med skivan, säger Alexander Oriz, som själv producerat alla låtarna i sin egen studio i Huskvarna.

Skivsläpp på fredag
- Vi gillar 80-talsband som Whitesnake, Rainbow, Dio och Helloween, alltså lite mjukare hårdrock. Men på vår skiva har vi lagt på mer keyboards än vad Whitesnake någonsin gjorde. Ibland är det nästan så det tar överhanden, skrattar han.
Nya plattan Oriz II ges ut av skivbolaget Liljegren Records, som drivs av förre narniamedlemmen Christian Liljegren. CD:n kommer därför att distribueras till alla stora skivförsäljare i Sverige, Ginza, Cdon med flera.
- Det ska bli spännande. På fredag släpps skivan officiellt och jag tror det kan gå bra. Men konkurrensen är ju mördande nu för tiden. Bara här i Jönköping finns det ju massor med bra rockband, menar Alexander Oriz.

Releasefest på Ztyle
För att fira skivsläppet blir det dessutom releasefest på fredag, på rockklubben Ztyle.
- Självklart hoppas vi på mycket folk, jag vet att många av våra kompisar andra vänner och fans ska komma, men det är öppet för alla, säger Alexander Oriz.
Det blir ett av få tillfällen att få se Oriz spela live. Bandet har egentligen inte gjort särskilt många framträdanden live.
- Det är nästan omöjligt att få spelningar här i Jönköping, det finns ju inga ställen att spela på. I stället har vi lagt ner all vår energi på¨att skriva låtar och spela in. Men nu när vi har ett skivbolag bakom oss blir det förhoppningsvis lite fler konserter, säger Alexander Oriz.