Annons

Annons

I söndags var det dags för storslagen gala när Axfood bjöd in folk i näringslivet till en spännande tillställning. Programledaren Carina Berg höll i trådarna på scenen - iklädd en kreation gjord av godis designad av jönköpingstjejen och kläddesignern Malin Ortmann. När Malin fick förfrågan om att göra den speciella beställningen blev hon jätteglad - för vad är roligare än att få spännande utmaningar?

20 kilo godis att jobba med
– Jag hann väl tacka ja innan jag hann tänka. Jag visste inte alls vad det innebar, säger Malin som är jätteglad att ha fått uppdraget - och dessutom får klä Carina Berg ännu en gång. Senast var på Jönköpingsgalan 2011. Under de senaste veckorna har hon levt med 20 kilo sockerbitar och lakrits och en massa tyg och andra detaljer.
– Under en gala tänkte jag att man kan ösa på med släp och tyg och allt möjligt, det finns inga begränsningar. Så jag hade tänkt mig ett stort släp, men det väger ganska mycket om man ska sätta godis på det, berättar Malin som fick tänka om och byta idé.

Burlesk stil
Klänningen hon valde att sy blev en kreation i vitt och svart. Full med smaskiga sockerbitar, lakrits och spets.
– Jag ville ha det lite burleskt, lite Moulin Rouge, säger Malin som berättar att hon fått mixtra och tänka till kring tyg- och godisval för att det skulle fungera.
Carina blev strålande fin i klänningen som under galan auktionerdes ut till Munkbrohallen. 100 000 kronor gick direkt till Rädda Barnen.
– Det känns helt fantastiskt, den var en nolla extra än vad vi hade hoppats på, säger en lycklig Malin Ortmann.

Carina Berg blev sockersöt i dubbel bemärkelse i Malin Ortmanns kreation. Foto: Privat