Om man läser musikestetiska programmet på Per Brahegymnasiet så är det tradition att göra en större uppsättning som slutproduktion. Tidigare har det varit musikaler som nu övergått i större konsertföreställningar med ett tydligt tema. Tidigare år har det varit teman som Beatles och James Bond. I år heter föreställningen Jukebox of the ´50s och det bjuds alltså på svängiga och rockiga låtar från 50-talet. Sören Ylenfors, musiklärare på Per Brahegymnasiet, märker att eleverna tycker att det är roligt och att de är taggade.
- Hela projektet är väldigt roligt och jag märker att eleverna är riktigt peppade på det här. Eftersom de spelar och sjunger allt själva och det är så himla bra så märker man hur de växer och stärks under resan.

Annons

Åtta föreställningar
Det här är det största musikaliska projektet som många av eleverna kommer att uppleva och de sex lärare som är delaktiga vill ge ett profesionellt intryck. De vill visa alla delar som ingår i en produktion för att visa hur det är på riktigt. Detta innebär bland annat planering, budget och att det krävs en hel del arbete för att åstadkomma något sådant här. Det kommer att ske sammanlagt åtta föreställningar, fem för allmänheten och tre för skolelever.


Adam Bernström och Amanda Albinsson har väldigt kul tillsammans under repetitionerna.

Har kul tillsammans
Amanda Albinsson och Adam Bernström är två av de sextio elever som är med i produktionen och de tycker att det ska bli både spännande och roligt. Drömmen är att kunna jobba med musik och dans när de blir äldre.
- Det här är jätteroligt! Showen innehåller mycket dans och det har varit väldigt roligt att lära sig hur man dansade på 50-talet. Alla är väldigt duktiga och stämningen mellan oss är väldigt bra. När jag blir äldre så är drömmen att bli musikalartist och då blir det både sång och dans, säger Amanda.
- Det känns riktigt bra det här. Det är en show med mycket dans och det tycker jag är roligt. När man jobbar så tätt inpå och länge med alla kompisar så kommer man varandra nära och det är kul att jobba på det sättet, berättar Adam.Biljetter finns att få tag på hos Programbolaget till föreställningarna som pågår mellan 26 och 29 april.