Tom och hans kollegor på Hemmakväll i Jönköping har minst sagt haft att göra under sommaren. För vad kan passa bättreän att krypa upp i soffan med en film och en påse godis när regnet smattrar på rutan?

Regn gynnar uthyrningen
– Sommaren har gått jättebra. Filmer och godis säljer som smör, säger Tom som jobbar på Hemmakväll på Barnarpsgatan i Jönköping.
Han berättar att det hyrts mycket film under den regniga sommaren, sanningen är dock att många hyr film när det är soligt och varmt ute också, men då kommer man in på kvällen och hyr en film för att vila från solen. På samma sätt kan det vara om det under en lång tid i sträck varit väldigt varmt. Då spelar det ingen roll att det inte regnar, folk vill slappa vid tv:n ändå.Många nyheter under sommaren
Under sommaren har jönköpingsborna varit breda i sitt val av film.
– Det har hyrts allt möjligt, men nyheterna går bäst, säger Tom som berättar att det brukar vara mycket bra film som kommer under sommarmånaderna. Varje vecka kommer mellan fem till tio nya filmtitlar till butiken, så den som säger sig ha sett det mesta har troligtvis snart en del att ta igen.
Tom och hans kollegor uppmanas av chefen att ta med filmer hem och se för att kunna ge tips till kunderna.
– Det brukar bli fem filmer i veckan för mig, konstaterar Tom som mest gillar actionfilmer.

Niklas och Kerstin Larsson letar film till familjekvällen. "Förhoppningsvis blir det något annat än barnfilm också", säger Niklas. Lilla Tilda vill i alla fall se tecknat.