Annons

Annons

Bland namnen som medverkade fanns poeterna Daniel Boyacioglu, Helena Eriksson och Alma Ericsson, samt Göteborgsmusikern Adna Kadic. Magdalena Svärd och Alma Ericsson utgjorde Jönköpings poetiska part i arrangemanget.
SKRIET producerades av kulturarrangörerna Anna Kjellerstedt och Josef Kullengård i samarbete med Jönköpings kommun och Kulturhuset.
- Vi arrangerar detta på uppdrag av kommunen eftersom de ville ha något poesievenemang under hösten. Kommunen går in med bidrag och står för budgeten, medan jag och Josef tar hit artisterna genom våra egna firmor, förklarar Anna.

"Mål få hit folk i blandade åldrar"
Daniel Boyacioglu, en hyllad scenpoet som är känd litteraturprogrammet P3-text i Sveriges Radio, var kvällens huvudakt. I övrigt satsades det mer på bredd än på spets för att erbjuda ett brett utbud.


Göteborgsmusikern Adna Kadic var en av artisterna som uppträdde under kvällen.

- I stället för att fresta budgeten har vi försökt jobba mycket med att få med så mycket som möjligt med de pengar vi har, säger Anna.
- En grundläggande utgångspunkt har varit att göra det till ett evenemang för alla. Vår målsättning är att få hit folk i blandade åldrar och att personer med olika referenspunkter kan mötas, tillägger Josef.

Kan arrangeras fler gånger
Vid 21-tiden på lördagen hade arrangörerna räknat in ett 90-tal besökare, något de var ganska belåtna med.
- Det har kommit ganska mycket folk, och de verkar trivas. Om folk trivs är jag nöjd, för mig spelar det ingen roll om vi tar hit världens bästa poet och folk inte tycker att det är roligt, säger Anna Kjellerstedt.
- Det har varit väldigt spridda åldrar bland besökarna, den yngsta är ett år och den äldsta runt 70. Poesi och musik är för alla.
Kan arrangemanget bli årligt återkommande?
- Det vågar jag inte svara på nu. Men om intresset finns ser jag ingen anledning till att det inte kan fortgå.