Namn Anna Mårtensson
Ålder 46 år
Bor Bymarken
Familj Man och barn
Jobbar med Är kommunalråd i Jönköping (Folkpartiet) Är utbildad jurist och har länge jobbat som åklagare.
Aktuell Har nyligen startat eget och har vernissage för sin första konstutställning på Galleri blå den 30 november.

Anna Mårtensson är åklagaren som bytte bana och blev kommunalråd i Jönköpings kommun för två år sedan.
Nu har hon nya jobbplaner på gång. I dagarna har hon nämligen startat eget vid sidan av sitt heltidsjobb och kommer att satsa en del av sin fritid på att måla och sälja tavlor.

Egen teknik
– Här är en originalakvarell, säger Anna och visar upp ett av sina verk som hon utgått från när hon senare bearbetar bilderna i Photoshop.
Metoden hon använder består i att hon fotograferar av sina målningar och sedan bearbetar dem i fotoprogrammet och trycker ut dem på canvas.
– Varje bild har en liten historia, säger Anna och visar en pärm med alla målningar och vad de betyder för henne.
Trollsländor eller gardiner och fåglar. Motiven är många liksom alla idéer som Anna har.
Den 30 november är det vernissage på Galleri Blå, Medborgarskolans galleri. Att få möjligheten att ställa ut är något som hon verkligen ser fram mot.Vill göra sin grej!
Att våga sticka ut och göra sin grej är lite av ett signum för Anna. Hon cyklar till exempel Vätternrundan och sticker gärna ut på olika sätt. När det var Arkivens dag för en tid sedan klädde hon ut sig och bjöd på sig själv i ett videoklipp.
– Man måste ju chansa lite. Jag tycker man ska kunna vara sig själv och nu tycker jag att jag kan vara ännu mera mig själv när jag är politiker och inte stadstjänsteman. Och det tycker jag är fantastiskt härligt.