Annons

Många vinnare visas på Folkets Bio framöver. En guldpalm i Cannes 2012 fick filmen Amour (10/2 & 13/2) som handlar om ett äldre par och deras relation som utsätts för hårda påfrestningar. Michael Hanekes nya film hyllas som ett mästerverk.

Prisbelönt film
Prisbelönad blev också filmen Syster där två barn kämpar för att överleva vardagen - i en lyxig skidort i Schweiz! Och vann Silverbjörnen i Berlin 2012.
Publikpriset i Berlin gick till Paraden ( 27/1 & 30/1), en komisk historia om en bröllopsfixare som vill arrangera en pridefestival på Balkan.
Mer allvarligt är filmen Hanna Arendt av kända tyska regissören Margareta von Trotta (3/2 & 6/2). En kvinnlig filosof reser till judebödeln Adolf Eichmanns rättegång i Tel Aviv för att rapportera till media.Men artiklarna skapar skandal i USA och Israel.

Hur är det med Godheten?
Hur står det till med den svenska Godheten? Det skärskådas i Stefan Jarls nya vassa film som här får sin premiär. Mästerlige Thommy Berggren spelar den Girige. Filmen tar tempen på tiden anda av egoism, girighet, riskkapitalism och privatisering i vårt samhälle. En viktig och uppfriskande tankeställare. ( 17/2 & 20/2).
Småfolkets Bio visar Liten Skär och Alla Små Brokiga den 10/2. Stellan Skarsgård står för berättarrösten kring Liten Skär och hennes vänners upptåg. De är söta att se på, men inte alltid så lätta att tas med. 35 min.