Annons

Under torsdagen var det dags för informationsmöte med föreningen Jönköping Qom Ut som i vår arrangerar den nya kultur- och HBTQ-festivalen i stan. Träffen blev lite av ett startskott för inblandade föreningar, kyrkor och privatpersoner som på ett eller annat sätt kommer att jobba med festivalen som går i regnbågens tecken.
Under kvällen spelade reggaebandet Partiet sin festivallåt som de gjort lagom till uppstarten av arbetet med festivalen som arrangeras den 17-19 maj.


Frida Ohlsson Sandahl och Armita Mohebali från föreningen som arrangerar Jönköping Qom ut, ser fram mot festivalen i maj.

Glad över att få göra HBTQ-låten
– Vi kommer att sjunga både den här låten och flera under själva festivalen. Jag blev så himla glad när vi fick frågan om att göra den här låten, jag har ju skrivit fjantiga och ofjantiga låtar i tio år och har varit engagerad i Stockholm Pride. Så det kändes så himla kul att få vara med. Vi har skrivit låten tillsammans och nu är det första gången som vi spelar den någonsin, säger Fredrik Boltes som tillägger att den kommer att släppas på Spotify och Itunes när festivalen närmar sig.

Paraden spikad och en HBTQ-mässa i kyrkan
Flera spännande programpunkter som kommer finnas med under festivalen presenterades under kvällen. Bland annat är det klart att det kommer att anordnas en parad i samband under arrangemanget och Sofiakyrkan kommer att hålla en mässa i HBTQ-anda. Så klart blir det även schlager-gympa i samband med festivalen.
– Från början hade vi i styrelsen sagt att vi ville ha en parad men att det i år inte skulle vara störst fokus på det. Istället ville vi låta festivalen växa in i det. Men den här veckan är det väldigt många som tryckt på kring paraden och för många som varit på andra festivaler är paraden en viktig del, säger Frida som i nuläget räknar med en parad som avslutning den 19 maj.

Läs mer om Jönköping Qom ut på Facebook.