Annons

Annons

Att stiga in på Offside och se scenen för tankarna direkt till tidigt 1960-tal, Liverpool och The Cavern. Perfekta förutsättningar för tolkningar av The Beatles tidlösa musik. Fyra välklädda herrar vid namn Karl Martindahl, Johan Bergqvist, Mårten Bengtsson och Fredrik Svensson äntrar scenen och slänger iväg första ackordet. Resan har börjat.

Något för alla
The Compleatles har lyckats med att återuppliva många fina exempel från Beatles karriär. Från inledning med den klassiska "Please, please me" till den lite mer ruffiga "Revolution". Det märks tydligt att den musikaliska tolkningen är viktigast här, ingen onödig tid läggs på att efterlikna originalbandet med utstyrsel eller frisyr. Martindahl beskriver kortfattat vad syftet med bandet är.
- Vårt mål är att utbilda och underhålla. Man ska kunna lära sig något om Beatles samtidigt som man har det trevligt. Vi vill alltid vara sanna mot essensen i musiken.
Och det lyckas de med. Under hela spelningen får bandet iväg 23 fantastiska tolkningar med samma entusiasm från hela resan igenom. Låtar blandas med mellansnack i form av historier och fakta från The Beatles karriär.

Stor respekt för musiken
Att försöka sig på alla Beatles låtar är svårt. The Compleatles lyckas bra med sina tolkningar eftersom dem håller sig på en grundläggande bas av två gitarrer, en bas och ett trumset. Många andra tribute-band försöker sig på alla låtar, från det tidiga, rockiga 60-talet fram till den psykedeliska perioden, vilket kräver piano eller synth. Deras sound är genuint och gör verkligen musiken rättvisa. Det var mäktigt att se hur publiken kom närmre och närmre scenen ju fler låtar de spelade och fler och fler sjöng med.
Besök Compleatles hemsida för mer info om bandet.