Att house-musiken slagit igenom i Sverige råder det väl ingen tvekan om? Helt plötsligt har min mamma (som nu är i 60-års åldern) börjat rocka loss till Swedish House Mafia, medan min pappa fyller i och tycker att en del låtar av Avicii är riktigt bra. Vad hände där egentligen? Musiken jag har predikat om i tio år nu har helt plöstligt blivit så mainstream att dagisbarn inte längre sjunger Linda Bengtzing eller Carola-låtar, utan nu är det Nause, David Guetta och Calvin Harris man tar ton till när man leker i sandlådan.

Annons

Bråvalla kommer starkt
Man kan väl säga att det har smittat av sig på de svenska festivalerna också, för oj vad mycket vi det finns för oss som gillar dansmusik att se fram emot denna sommaren, och detta i Sverige! Mina blickar riktas främst mot två festivaler; Summerburst som bjuder på cremé-de la cremé vad gäller toppen av DJ's. Alesso, Avicii, Axwell och David Guetta är bara några av namnen som är bokade.
Men jag får ändå lyfta på hatten och säga bra gjort till nytillkomna Bråvalla som bland annat bjussar på världens i särklass bästa och största trance DJ Armin Van Buuren. Men det slutar inte där för oss som inte kan få nog av dunket. Bråvalla har även bokat akter som Avicii, Nicky Romero och Dada Life. Helt plötsligt behöver man inte sätta sig i på ett plan ner till Belgien eller Holland för en dos av lite bra dansmusik under sommarlovet. Det gillas!

Detta händer i Jönköping vecka 9

Centrum
Fredag - Som vanligt startar Centrum med AW från 16.00. Kvällen till ära bjuder man på liveunderhållning. Det är Byz som står på scenen och är känd för hitlåtar som Hej Där och Karatefylla. Efter uppträdandet tar DJ Fredde över rodret och spelar de senaste hitsen. På övervåningen skakar Andreas upp stämningen medan Mike bjussar på r&b och hip hop.
Lördag - Andreas fortsätter hålla god stämning på övervåningen, Mike fortsätter med urban style och Fjump spelar party på stora golvet.

Harrys & Sliver
Fredag - Harrys fortsätter med deras så kallade Super AW med liveunderhållning, denna gången från konceptet 'Allsång i Baren'. Alla får ett häfte med kända låtar från nu och då och så skrålar man med så högt man kan till musiken. Mr Munchenhousen får därefter uppgiften att rocka loss i Harrysbaren. Inne på Sliver har man flugit in en engelsk trummis vid namn Ian C som spelar trummor i takt med housemusik från Jonas Vogel och Eric Petit. Insigthdance är hittagna från Skövde och bjuder på dans på bästa sätt.
Lördag - Tre golv öppna under lönehelgen. "Lulle" spelar gamla klassiker i Harrysbaren, Munchenhousen tar hand om källaren och inne på Sliver tar man vid där man lämnade under fredagen. Samma koncept med samma killar och tjejer som står för showen.
Fotnot: Karlssons Salonger och O´Learys har denna vecka inte levererat sina program.