Annons

I år välkomnas invånarna i Jönköping till ett speciellt valborgsfirande. Kulturhuset på Tändsticksområdet bjuder nämligen på 30-årskalas och för tillfället arbetar ett 20-tal arrangörer och medlemsföreningar frenetiskt för att det ska bli ett lyckat firande.
- Just nu befinner vi oss i planeringsfasen. Vi arbetar hårt med att kontakta band, planera scheman, mat och finansiering. Målet från vår sida är att många besökare ska komma och ta del av firandet, säger Thea Widlund till Jnytt.
Det var så sent som i början av februari som Kulturhuset hade sin senaste fest. Då lyckades man locka ett hundratals besökare.
- Om jag minns rätt så hade vi en fest den 2 februari och då kom många besökare. Detta trots att vi enbart kunde erbjuda lokala band och ett vegancafé, det var ändå fullt överallt. Till 30-årsfirandet borde det komma fler besökare och det är vår målsättning, säger Thea Widlund.

Planerar att locka med större band
Än så länge är det mycket som är oklart när det gäller firandet av Kulturhuset. Vilka som ska uppträda är ännu inte fastställt men arrangörerna strävar för tillfället att större band ska komma och uppträda under kulturfesten.
- Vi vill erbjuda besökarna en bra och rolig dag, detta gör vi bäst genom att locka med lite större band och vi arbetar hårt med att få hit dem. Men vi arbetar även för att få hit mindre lokala band, det är viktigt att få en spridning, säger arrangörsledaren.
- Vi håller även på att kontakta band som tidigare har spelat i Kulturhuset, säger Jonna Lennartsson, ansvarig för scen och musik, i ett pressmeddelande.
Ett band som däremot är helt klara för ett uppträdande på kulturfesten är punkrockbandet Vänsternäven, från Skaraborg.

Bjuder på många olika aktiviteter
Förutom musik kommer firandet även innehålla bland annat dans och konstutställningar. Bosniska föreningen, som är en medlemsförening i Kulturhuset, kommer att ta med sig 50 barn som ska dansa och ha kul.
- Det är oerhört kul att de vill komma hit och fira med oss. Det är häftigt att så många från Bosniska föreningen kommer hit. Förutom detta kommer vi smälla upp en stor grill på grusplanen utanför Kulturhuset. Där kommer vi också ha en mindre scen och en graffitivägg, det kommer helt enkelt bli ett hejdundrandes 30-årskalas, avslutar Thea Widlund.